ACTUEEL

CZ-topman gaat boksring in met zorgbestuurders

CZ-topman gaat boksring in met zorgbestuurders

Bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van zorgverzekeraar CZ betreedt tijdens het Skipr99 event dat op woensdag 15 december wordt gehouden de boksring om het zorginkoopbeleid van CZ te verdedigen. In de ring treft Van der Meeren onder anderen bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het Catharina-ziekenhuis, bestuurder Ruud Verreussel van het Maasziekenhuis Pantein en algemeen directeur Wilna Wind van de NPCF.

Kritiek

CZ kwam medio december met een lijst waarin de verzekeraar ziekenhuizen op de kwaliteit van hun borstkankerzorg had gerangschikt. Bij die gelegenheid kondigde CZ tevens aan om bij vier ziekenhuizen geen borstkankerzorg meer in te kopen. Onder ziekenhuizen en beroepsverenigingen stak een storm van kritiek op over het optreden van CZ. Volgens de critici berust de beoordeling van CZ op willekeurige criteria en worden patiënten nodeloos bang gemaakt. Verschillende ziekenhuizen hebben gerechtelijke stappen tegen CZ aangekondigd.

Nieuwe normen

Los van de vraag of de kritiek op CZ hout snijdt, het optreden van de verzekeraar heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de discussie over kwaliteit van de curatieve zorg een enorme impuls heeft gekregen. CZ wacht de uitkomst van debat niet af en werkt gestaag verder aan de uitbouw van het zorginkoopbeleid. Zo ontwikkelt CZ ook voor andere vormen van kankerzorg,waaronder blaaskanker, kwaliteitsnormen.  

Slagenwisseling


Tijdens het Skipr-event gaat Van der Meeren een verbale slagenwisseling aan met Piet Batenburg van het Catharina-ziekenhuis en bestuurder Ruud Verreussel van het Maasziekenhuis Pantein. Het Maasziekenhuis is een van de ziekenhuizen waar CZ niet langer borstkankerzorg inkoopt. Om de patiënt stem te geven neemt ook algemeen directeur Wilna Wind van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) aan het debat deel.  Gezien de felheid van het debat rond inkoopbeleid van CZ richt Skipr eenmalig een echte boksring in. De deelnemers aan het debat kunnen voor aanvang van het debat tactisch en praktisch hun licht opsteken bij twee K1-vechters, die tijdens het Skipr-event een demonstratiepartij geven.  

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top