ACTUEEL

Slachtoffers maagoperaties zeker van schadevergoeding

Slachtoffers maagoperaties zeker van schadevergoeding

Acht slachtoffers van fouten bij maagoperaties in het Scheperziekenhuis in Emmen zijn inmiddels zeker van een schadevergoeding. Bij twee slachtoffers bedraagt de vergoeding maximaal enkele tienduizenden euro's en over de andere gevallen wordt nog onderhandeld. Die toezegging heeft de verzekeraar van het ziekenhuis aan de Pals Groep in Emmen gedaan, meldt RTV Drenthe.

Letselschade

Het letselschadebureau heeft in totaal voor zeventien slachtoffers claims ingediend, waarbij het vooral gaat om problemen ontstaan door naadlekkages na maagverkleiningsoperaties.

Onderzoek OM

Er loopt ook een strafrechtelijk onderzoek naar het handelen van maagchirug Nick R., die werkzaam was bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De chirug die maagverkleiningen uitvoerde, werd vorig jaar door het Scheper Ziekenhuis ontslagen, toen bleek dat hij bij veel operaties fouten had gemaakt. Daardoor zijn vijf patiënten overleden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 december 2010

En wat bereik je met een schade vergoeding!, je leven is kapot als er fouten gemaakt worden!
ben zelf in maastricht geopereerd....ESOPHYX, nissen fundoplicatie...
normaal eten is voorbij...
liever gezond worden als een miljoen..

een van de vele slachtoffers

Anoniem

26 december 2010

Het maken van fouten is inhaerent aan menselijk handelen. Ook in de gezondheidszorg. Hoe wrang ook voor degene die het overkomt en de rest van zijn leven beperkt blijft in zijn functioneren. Een schadevergoeding kan dit leed inderdaad niet verhelpen, maar wellicht wel verzachten. Maar het meest belangrijke voor een patient is direct na het gebeuren openheid van zaken geven, excuus aanbieden, psychische ondersteuning aanbieden en daar waar nodig verbetermaatregelen nemen. Daarnaast zou er een casemanager moeten komen in de eerste lijn die slachtoffers van medische fouten opvangt en hen ondersteunt om hun leven weer op de rit te krijgen. Een huisarts kan hierin tot op zekere hoogte een rol in spelen. Zeker in geval van overlijden, zie je dat de naasten zeer veel moeite hebben om hun verdriet te verwerken en lang blijven hangen in dit verdriet en boosheid.
Hoe terecht ook, maar op een gegeven moment is psychische hulp nodig om verder te kunnen leven.

Top