ACTUEEL

Man heeft twintig procent meer kans op kanker

Mannen hebben vaak een ongezondere leefstijl dan vrouwen. Vooral daardoor hebben ze 20 procent meer kans op kanker.

Gezondheidsgids

Dat heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (maandag gemeld bij de presentatie van een gezondheidsgids die speciaal is gericht op het mannelijk deel van de Nederlandse bevolking. De gids geeft hen informatie over gezond leven. Deze gezondheidsgids is gratis te downloaden via wkcf.nl.

Ongezonde leefstijl

In 2008 werd per duizend mannen gemiddeld bij 4,8 personen kanker vastgesteld. Bij vrouwen lag dat aantal op vier personen per duizend. Bij mannen was in 2009 kanker de belangrijkste doodsoorzaak. Van alle mannelijke sterfgevallen was 35,2 procent kankerpatiënt. Ter vergelijking: 28 procent van de mannen overleed in dat jaar aan hart- en vaatziekten. Onderzoeken wijzen uit dat mannen vaker roken, alcohol drinken en suikerrijke frisdrank nuttigen. Daarbij eten ze meer rood  en bewerkt vlees en hebben ze vaker overgewicht. Gemiddeld wordt een derde van alle gevallen van kanker veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.

Hormonen

Wetenschappers denken dat niet alleen leefstijl maar ook andere factoren een rol spelen bij de verhoogde kans op kanker. Zo zouden mannelijke hormonen een rol spelen. (bron: ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top