ACTUEEL

OM overwoog vervolging neuroloog te staken

Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo wilde de vervolging van de omstreden neuroloog van het Medisch Spectrum Twente stoppen, aldus RTV Oost. Het zou moeilijk te bewijzen zijn dat de oud-neuroloog met opzet tientallen foutieve diagnoses heeft gesteld bij zijn patiënten. In justitiële kringen is over deze houding een flinke discussie ontstaan.

Voortzetten vervolging

Nadat RTV Oost en Twentsche Courant Tubantia vorige week ontdekten dat de oud-neuroloog nog steeds in Duitsland als neuroloog kan worden ingehuurd, wil justitie vervolging toch doorzetten. Begin 2010 was Jansen Steur nog als neuroloog actief in een ziekenhuis in het Duitse Nienburg.

Onderzoek zelfdoding

De Twentsche Courant Tubantia bericht dat justitie een zelfdoding van een patiënt onderzoekt. Deze is mogelijk direct gevolg van een diagnose van de verdachte oud-neuroloog Ernst Jansen Steur. Inmiddels zou duidelijk zijn geworden dat de diagnose fout was. Het OM bevestigt het onderzoek, maar wil geen nadere toelichting geven, aldus TC Tubantia. De medicus is in opspraak omdat hij mensen onterecht ongeneeslijk ziek verklaarde.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top