ACTUEEL

Kamervragen over werk omstreden neuroloog

Het CDA wil van minister Edith Schippers van Volksgezondheid weten hoe het mogelijk is dat een arts die in Nederland zijn werk niet meer mag uitoefenen toch in Duitsland aan de slag kan. Aanleiding is een artikel in Dagblad Tubantia. Dat meldde vrijdag dat de oud-neuroloog Jansen Steur van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente ondanks een beroepsverbod vorig jaar tijdelijk werkzaam was bij het Mittelweser ziekenhuis in het Duitse Nienburg.

Europese zwarte lijst

Het is in Nederland voor artsen verboden om zonder de BIG-kwaliteitscertificatie te werken. "In Europees verband is er een zwarte lijst van medici, maar die werkt kennelijk niet", aldus CDA-woordvoerster Hanke Bruins Slot vrijdag in een reactie

Jansen Steur

Jansen Steur werkte van 1998 tot 2004 bij het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Tientallen patiënten kregen ten onrechte van de neuroloog te horen dat zij ongeneeslijk ziek waren. Na zijn vertrek werkte Jansen Steur onder meer in 2006 bij een kliniek in Bad Fredeburg. In 2009 opende het Openbaar Ministerie in Nederland een justitieel onderzoek naar de gang van zaken. Dat leidde er toe dat de neuroloog vervolgens uit het BIG-register werd geschrapt en dus niet meer bevoegd is om zijn werk te doen.

Duitsland

Volgens Dagblad Tubantia heeft Jansen Steur vorig jaar tenminste een maand voor het Mittelweser ziekenhuis gewerkt. Het ziekenhuis zou de neuroloog met hulp van een uitzendbureau voor medisch personeel hebben aangetrokken. Een woordvoerster van ziekenhuis Mittelweser wil geen commentaar geven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top