ACTUEEL

Omstreden neuroloog werkt door in Duitsland

Omstreden neuroloog werkt door in Duitsland

Oud-neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is na grote beroering over zijn disfunctioneren opnieuw als medisch specialist in Duitsland aan het werk gegaan. Op basis van eigen onderzoek stellen RTV Oost en TC Tubantia dat hij zeker een maand gewerkt heeft, maar mogelijk langer.

Disfunctioneren

De affaire rond Jansen Steur kwam aan het rollen nadat krant en omroep begin 2009 hadden ontdekt dat de specialist in Duitsland werkte, ondanks het feit dat hij in Nederland enkele jaren eerder was ontslagen na het stellen van foute diagnoses en het voorschrijven van valse recepten. In de maanden die hier op volgden kwam, nadat zich tientallen gedupeerden meldden, de volle omvang van het disfunctioneren aan het licht. Op grond hiervan wordt Jansen Steur door het Openbaar Ministerie vervolgt voor mishandeling en valsheid in geschrifte.

Zwarte lijst

Mede naar aanleiding van dit schandaal riep toenmalig minister Klink van Volksgezondheid een zwarte lijst van disfunctionerende artsen in het leven om te zorgen dat zij niet in andere ziekenhuizen weer aan de slag konden. Minister, Kamer en Inspectie waren het er eind 2009 over eens dat Jansen Steur nooit meer aan het werk mocht als arts.

Uitzendbureau

Volgens RTV Oost en TC Tubantia laat Jansen Steur zich echter nog steeds inhuren als neuroloog via een medisch uitzendbureau in Duitsland. Tussen het midden van 2009 en het begin van 2010 heeft hij via dat bureau weer in een Duits ziekenhuis gewerkt. Daarbij heeft hij een flink aantal patiënten onder zijn hoede gehad en ook diagnoses gesteld. Het ziekenhuis was niet op de hoogte van zijn verleden. Volgens de Telegraaf kan Jansen Steur nog steeds worden ingehuurd. In Nederland is hij uitgeschreven uit het artsenregister, maar in Duitsland is hij niettemin nog altijd in staat als arts te werken.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Ton

4 maart 2011

Opsluiten en de sleutel weg gooien.

Anoniem

5 maart 2011

Wir haben es nicht gewusst

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

8 maart 2011

Artsen staan boven de wet en patienten zijn vogelvrij.
De Inspectie Gezondheidszorg, het Openbaar Ministerie, de Minister en de Kamer spreken mooie woorden, maar hebben door gebrek aan daden hun geloofwaardigheid verloren.
Zie www.zwartelijstartsen.nl en www.sin-nl.org

TZhvgPBidTm

12 februari 2013

Ronald & Ria de Beer / Hallo Eelke Eric en Sara,Allereerst gefeliciteerd met juille zoon Gijs (echt e9e9n leuke naam) wat e9e9n mooi mannetje, hij heeft nu al een karakteristiek koppie, of het een voetballer wordt ..wij betwijfelen dit, wij denken eerder aan een schaatser! Geweldige leuke website, wat een creatief kind is Sara, tekenen dansen muziek spelen .leuk om te zien.Wij wensen juille heel veel plezier en geluk met juille zoon Gijs,Groetjes Ronald & Ria de Beer

Top