ACTUEEL

OM vervolgt Jansen Steur voor mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat neuroloog Ernst Jansen Steur vervolgen voor mishandeling en valsheid in geschrifte. Daarnaast wil het OM een gerechtelijk onderzoek naar het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede, waar de neuroloog jarenlang werkte. Dat heeft het OM woensdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor slachtoffers.

Foutieve diagnoses

Jansen Steur zou als neuroloog in het MST tientallen onjuiste diagnoses hebben gesteld, verkeerde geneesmiddelen hebben voorgeschreven en voor zichzelf medicijnen uit het ziekenhuis hebben gestolen. Sinds februari loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar Jansen Steur.

Mishandeling en valsheid in geschrifte

Volgens het OM is nog onbekend welke variant van mishandeling de neuroloog ten laste wordt gelegd. In de aanklacht valsheid in geschrifte verwijt het OM de neuroloog dat hij aanvraagformulieren vervalste voor vergoeding van voorgeschreven medicijnen en dat hij recepten vervalste voor eigen gebruik.

Rol ziekenhuis

Uit het onderzoek naar het MST moet volgens het OM blijken of het ziekenhuis medeverantwoordelijk is voor de strafbare feiten die de neuroloog zou hebben gepleegd. Of dit onderzoek er komt, hangt af van de rechter-commissaris.

Commissie Lemstra

De commissie Lemstra concludeerde eerder al dat het MST het gebrekkige functioneren van Jansen Steur onvoldoende heeft aangepakt. Het bestuur zou het gebrekkige functioneren bewust hebben verborgen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top