ACTUEEL

Cerfontaine in beeld als voorzitter VvAA

Cerfontaine in beeld als voorzitter VvAA

Gerlach Cerfontaine is de beoogde nieuwe voorzitter van het bestuur van VvAA. Dat bevestigt directeur Maaike Wijnen van de Vereniging VvAA tegenover Medisch Contact.

Voordracht

Volgens Medisch Contact zal het bestuur Cerfontaine tijdens de algemene ledenvergadering in juni voordragen als bestuurder. Als de leden met de voordracht akkoord gaan, benoemt het bestuur hem vervolgens tot voorzitter. Cerfontaine wordt daarmee de opvolger van longarts Jan van den Bergh. Bij de vereniging voor professionals in de zorg VvAA zijn ruim 100 duizend medici, paramedici en studenten aangesloten.

Brede kennis

Cerfontaine (64) heeft een uitgebreid bestuurlijk CV. Zo was hij van 1998 en 2009 topbestuurder van luchthaven Schiphol. Eerder was Cerfontaine bestuurslid van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en bestuursvoorzitter van het Academisch Ziekenhuis Utrecht (het huidige UMC Utrecht). Momenteel is Cerfontaine ondermeer voorzitter van de raad van toezicht van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam."De keuze voor Cerfontaine wordt vooral ingegeven door een combinatie van brede kennis van de gezondheidszorg en expertise op het gebied van bestuur en corporate governance", licht Wijnen in Medisch Contact de voordracht toe.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top