ACTUEEL

Holland Venture vergroot belangen in zorgsector

Holland Venture vergroot belangen in zorgsector

Participatiemaatschappij Holland Venture vergroot zijn belangen in de gezondheidszorg. De Amsterdamse investeerder neemt daartoe AmbuCare over, leveranciers van tijdelijke inzetbaar ambulancepersoneel en gespecialiseerde verpleegkundigen. Dat schrijft het FD.

Top drie aanbieders

De investeerder nam eerder HighCare in Rotterdam over, een detacheerder van 'mobiele operatieteams'. HighCare en AmbuCare komen nu samen onder een nieuwe holding met 300 gedetacheerden en 1000 uitzendkrachten. De combinatie behoort met een jaaromzet van euro 20 miljoen euro tot de top drie van grootste aanbieders van kritische zorgfuncties. De andere twee partijen in deze markt zijn Confesso en TMI.

Flexibele inzet

"De zorg kan goedkoper door mankracht flexibel in te huren. Daar anticiperen wij op", zegt Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture in het FD. De detacheerders voorzien in acute tekorten aan personeel op vitale posten, zoals in operatiekamers, op de 'intensive care' en op ambulances. Doel is om pieken in de belasting van ziekenhuizen op te vangen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top