ACTUEEL

HighCare en AmbuCare fuseren

HighCare en AmbuCare fuseren

De leveranciers van tijdelijke inzetbare zorgprofessionals HighCare en AmbuCare zijn gefuseerd. Dat heeft High Care donderdag bekend gemaakt.

HighCare en AmbuCare

HighCare en AmbuCare behouden hun eigen naam, maar nemen gezamenlijk een strategische positie in. De fusie-organisatie biedt flexibele personeelsoplossingen voor ziekenhuizen en regionale ambulance diensten. In de nabije toekomst willen beide partijen, samen met haar aandeelhouder Holland Venture, het dienstenpakket zowel zelfstandig als via nieuwe acquisities te verbreden.

Krappe arbeidsmarkt

De fusie is volgens directeur HighCare Interim&Advies Kars Tolsma ingegeven door de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de zorgsector. Bijvoorbeeld het steeds groter wordende zorgpersoneelstekort, de vergrijzing en de vraag van ziekenhuizen en Regionale Ambulance Diensten (RAV’s) naar een betrouwbare partner die continuïteit en kwaliteit levert.

Fusie

Samen leveren HighCare en AmbuCare een breed palet van disciplines zoals: operatieassistenten, spoedeisende hulp- en intensive care verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers, ambulancepersoneel, meldkamerspecialisten, interim-leidinggevenden en organisatieadviseurs (HighCare Interim&Advies). De fusie-organisatie wil verder nieuwe diensten zoals opleidingen en outsourcingprojecten ontwikkelen.

Jan Swagemakers, directeur AmbuCare: “In een veranderende zorgmarkt komt vanuit ziekenhuizen en regionale ambulance diensten steeds vaker de vraag naar een betrouwbare partner die continuïteit en kwaliteit kan leveren. Door onze krachten te bundelen, kunnen wij beter in spelen op deze vraag en elkaars marktpositie versterken.”

Schaalvergroting

HighCare en AmbuCare hebben gezamenlijk meer dan duizend uitzendkrachten en meer dan driehonderd professionals in dienst. Door de schaalvergroting zijn ze zowel nu als in de toekomst in staat talentvolle professionals aan te trekken en te behouden door uitgebreide carrière en opleidingsmogelijkheden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top