ACTUEEL

Reinier de Graaf vindt financiering voor nieuwbouw

De Reinier de Graaf Groep in Delft heeft een overeenkomst gesloten met een consortium van banken over de financiering van een nieuw te bouwen ziekenhuis. Met de financiering is een bedrag van in totaal 250 miljoen euro gemoeid.

De kale bouwsom van het nieuw te bouwen ziekenhuis bedraagt circa 120 miljoen euro. Daarnaast is 40 miljoen euro nodig voor de herfinanciering van bestaande faciliteiten. De resterende 90 miljoen is nodig voor ondermeer de inventaris, informatie- en communicatietechnologie, de sloop van de huidige gebouwen, parkeervoorzieningen en de herinrichting van het terrein.

In orde

Bestuursvoorzitter Jaap van den Heuvel van de Reinier de Graaf Groep is content met de overeenkomst, die een einde maakt aan jarenlange onzekerheid over de nieuwbouw.  “Ik ben heel blij dat de ING, Rabobank en de Bank Nederlandse Gemeenten zich in de huidige economische situatie bereid hebben getoond ons nieuwe ziekenhuis te financieren”, aldus Van den heuvel. “Het is voor mij ook een bevestiging dat de investeringsplannen van het Reinier de Graaf in orde zijn.”

Topzorg

De gemeente Delft is met name verheugd dat het ziekenhuis dankzij de deal definitief in de stad blijft. "Het Reinier de Graaf Gasthuis is een van de oudste ziekenhuizen in Nederland en hoort hier thuis”, reageert wethouder Zorg en Wijken Raimond de Prez. “Delft krijgt het ziekenhuis dat ze verdient. Topzorg in een topgebouw."

Start bouw

De bouwvoorbereidingen starten begin 2012. Naar schatting wordt het gebouw medio 2014 opgeleverd. Na de aansluitende inrichting denkt het ziekenhuis begin 2015 de deuren te kunnen openen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Westlandse RDGG klant

20 augustus 2011

Jaap , gefeliciteerd met de verwerving van gelden voor de nieuwbouw. Niet alleen Delft mag trots zijn, hopelijk komen er hierdoor betere voorzieningen, ook decentraal, voor je vele Westlandse clienten.

Top