ACTUEEL

LAD ontstemd over cao-tactiek NVZ

Medisch specialisten in loondienst zijn boos over het uitblijven van loonsverhoging, terwijl de nieuwe ziekenhuis-cao al sinds juli van kracht is. Dat meldt het FD.

De ziekenhuis-cao voorziet in een loonsverhoging van 5,75 procent over drie jaar. In de regel  wordt de ziekenhuis-cao ook automatisch toegepast op de medisch specialisten. De verdere arbeidsvoorwaarden worden in aparte gesprekken nader bepaald. Volgens directeur Caroline van den Brekel van de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) heeft de NVZ vereniging van ziekenhuizen nu verzuimd om zoals voorheen de ziekenhuizen op te roepen de nieuwe loonbepalingen uit te voeren. “Onacceptabel en in strijd met de cao”, stelt  Van den Brekel inj het FD.

Weigering

Volgens de NVZ is er niet zoveel aan de hand. “In het najaar wordt gesproken over de arbeidsvoorwaarden van de specialisten”, aldus een woordvoerder. “Dan gaan we het over alles hebben, ook hierover.” De NVZ wil niettemin niet op voorhand instemmen met de loonsverhoging. De LAD is ontstemd over de opstelling van de NVZ en weigert over nieuwe arbeidsvoorwaarden te praten als niet eerst de salariskwestie is opgelost.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 september 2011

Hopelijk houdt de LAD voet bij stuk. De werkgevers in de zorg maar ook de verzekeraars zijn naarstig op zoek naar geld en hebben hun pijlen gericht op hun werknemers. Ze korten op salaris maar ook op andere zaken zoals parkeren, maaltijden in de dienst, telefoon voor oproepdiensten, kantoorartikelen, PC's e.d.
De directies beknibbelen niet, daar wordt nog uitgebreid gedineerd bij overwerk en het salaris stijgt nog altijd boven de CAO evenals de vergoeding voor de lease auto en de oprotpremies.
Het is gewoon ordinaire uitbuiterij en roof, lang leve de marktwerking.

Top