ACTUEEL

Schippers waarschuwt tandartsen voor te hoog tarief

Schippers waarschuwt tandartsen voor  te hoog tarief

Minister Schippers waarschuwt tandartsen dat ze forse tariefverhogingen per 1 januari niet accepteert. Dan wordt het experiment met de vrije prijsvorming, dat op 1 januari start, meteen stopgezet.

Experiment

De proef duurt in principe drie jaar. Vanaf 1 januari worden de vaste tarieven losgelaten en mag elke tandarts, orthodontist en mondhygienist zelf bepalen wat hij voor zijn behandelingen vraagt.

Premies omhoog

Schippers deed haar uitspraken naar aanleiding van het bericht dat de aanvullende verzekeringen voor de tandarts volgend jaar fors duurder uitvallen. Dit komt omdat naar verwachting de tarieven zullen stijgen. In december worden deze bekend gemaakt.

De premies van de aanvullende verzekeringen voor de tandarts stijgen gemiddeld met veertien procent, volgen berekeningen van verzekeringssite.nl. Die stijging is twee keer zo hoog als andere jaren. (NRC, NOS)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

15 november 2011

Tja, dat betuttelen is onderdeel vd marktwerking? Heeft Schippers last van chronisch Kiespijn? Ze kan nu al een persbericht verzinnen over tandartsen die te veel verdienen. Net als bij de huisartsen.

merhai

16 november 2011

Natuurlijk, gereguleerde marktwerking, m.a.w. "als de kosten niet omlaag gaan grijp ik in en kunnen julie terugbetalen en krijgen jullie een tariefskorting"
Dat truukje kennen we toch al ? Huisartsen en specialisten weten er alles van.
Nou mevrouw, het wordt duurder en dat had u kunnen weten als u zich had verdiept in de effecten van de gereguleerde marktwerking en privatisering in de zorg, zoals die zich tot nog toe hebben voltrokken.
En er komen prijsafspraken, patienten gaan zich onttrekken aan controles, hierdoor zullen er meer grote verrichtingen gaan plaatsvinden, zorgverzekeraars gaan het pakket uitdunnen ...........enfin, u weet en wist het.

Top