ACTUEEL

Loek Winter wil Zonnehuizen overnemen

Loek Winter wil Zonnehuizen overnemen

Zorgondernemer Loek Winter wil de zorginstelling Zonnehuizen in Zeist overnemen. Hij is geïnteresseerd in de volwassenenzorg en in het vastgoed van de instelling. Jeugdzorgverlener LSG-Rentray is partner voor de zorg en het onderwijs aan kinderen en jongeren. Winter zei dat vrijdag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

De op antroposofische leest geschoeide Zonnehuizen staan er financieel slecht voor. Het heeft de medewerkers gevraagd vrijwillig loon in te leveren om een faillissement te voorkomen.

Voorstel overname

Winter heeft twee weken geleden gesproken met de banken en informeel met een van de zorgkantoren die nu betrokken zijn bij de Zonnehuizen. Hij heeft een voorstel gedaan voor overname en wacht de reactie af. Hij heeft er vertrouwen in dat hij het voor elkaar krijgt. "Al is het een enorme klus, want het is een heel ziek bedrijf." De Zonnehuizen hebben "een heel slechte exploitatiepositie en grote schulden" maar volgens hem staan de banken niet negatief tegenover zijn voorstel.

IJsselmeerziekenhuizen

Winter heeft ervaring opgedaan met de IJsselmeerziekenhuizen. Hij investeerde in 2008/2009 met zijn MC Groep in de ziekenhuizen die op het punt van faillissement stonden. Hij deed dat samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), verzekeringsmaatschappij Achmea en andere partijen.

Dat de nood bij Zonnehuizen hoog is, bleek deze week uit een brief van ad interim bestuurder Charles Laurey. Daarin vroeg hij de werknemers af te zien van een deel van hun vakantiegeld, het inleveren van een periodiek of vrije tijd of een schenking uit hun spaarloon. Volgens hem kan dat helpen om de banken en andere partijen te laten zien dat het personeel staat voor het 'bijzondere karakter' van Zonnehuizen. (ANP)

 

Skipr 99 event

Op het Skipr 99-event zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor bestuurders en toezichthouders. Wees er snel bij. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top