ACTUEEL

Slotervaart dreigt zorgverzekeraar CZ met rechter

Het Slotervaartziekenhuis spant een rechtszaak aan tegen zorgverzekeraar CZ, zo meldt de Telegraaf. Het ziekenhuis wil, ondanks een positieve beoordeling, per direct van de lijst gehaald worden die CZ heeft opgesteld voor chirurgie ernstig overgewicht.

Hoewel het Slotervaartziekenhuis door CZ positief beoordeeld wordt voor wat betreft chirurgie bij ernstig overgewicht, wil directeur Aysel Erbudak uit principe niet in de lijst vermeld worden. “We zijn van mening dat het plaatsen van ziekenhuizen op lijstjes, waarbij verzekeraars hun eigen normen hanteren niet juist is”, aldus Erbudak. “Dit is net zoals we vorig jaar van de lijst over de borstkankerzorg -die volgens CZ niet voldeed-, af wilden.”

Contract

Ook vorig jaar kruiste het Slotervaart de degens met zorgverzekeraar CZ. Volgens CZ was de kwaliteit van de borstkankerzorg onvoldoende om deze bij het Amsterdamse ziekenhuis te contracteren. In antwoord hierop besloot het Slotervaart alle contracten met zorgverzekeraar CZ op te zeggen. Ook riep het ziekenhuis bij CZ verzekerde patiënten op om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. CZ-verzekerden die de gewraakte borstkankerbehandeling toch bij het Slotervaart wilden ondergaan, bood het ziekenhuis een tegemoetkoming in de kosten aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top