ACTUEEL

Beleidsplan Sionsberg moet duidelijkheid bieden

Half januari moet er een beleidsplan liggen dat duidelijkheid geeft over de toekomst van de zorg van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Dit hebben de provincie Friesland, gemeente Dongeradeel, De Sionsberg, De Friesland Zorgverzekeraar en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandag afgesproken. Dat meldt het Friesch Dagblad

Extra ambulance voor acute zorgpost

De Inspectie heeft er mee ingestemd dat de acute zorgpost van De Sionsberg tot half januari openblijft, op voorwaarde dat er een extra ambulancevoorziening bij komt. Deze extra ambulance is dinsdag toegevoegd aan de ambulancepost van Dokkum.

Andere maatregelen

Andere maatregelen die het ziekenhuis treft, zijn dat de traumahelikopter van het UMCG vaker mag worden ingeschakeld. Ook komt er een aparte ambulance voor niet-spoedeisende ritten en er komt een extra solo-ambulance.

Verder komt er per januari een extra post in Metslawier: eerst overdag, later voor ’s avonds en ’s nachts. Deze maatregel wordt gefaseerd ingevoerd, omdat er nieuw personeel voor nodig is. In totaal zijn er twaalf mensen nodig om de post dag en nacht te bemannen. (Bron: Friesch Dagblad)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top