ACTUEEL

Henk Nies benoemd als bijzonder hoogleraar

Henk Nies benoemd als bijzonder hoogleraar

Voorzitter Henk Nies van de raad van bestuur van kenniscentrum Vilans is benoemd als bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De zogeheten Zonnehuis-leerstoel is een gezamenlijk initiatief van Vereniging Het Zonnehuis, de Vrije Universiteit en Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg. Nies volgt als bijzonder hoogleraar Martin Boekholdt op. Nies bekleedt de leerstoel voor vijf jaar.

Thema’s

De leerstoel richt zich op de rol van management van zorgprocessen en op netwerken. Ook het begrip ‘waardige en betekenisvolle zorg’ in de context van een complexe, geformaliseerde samenleving krijgt verdere invulling. Het derde thema waar de leerstoel zich op richt is de weerbarstigheid van het implementeren van veranderingen.

Netwerk

Nies heeft uitstekende wetenschappelijke kwaliteiten en veel deskundigheid in het domein van de leerstoel, zo laat de VU weten in een persbericht. Ook beschikt hij door zijn huidige functie als voorzitter van de raad van bestuur bij Vilans over een groot bestuurlijk en inhoudelijk netwerk in Nederland en relevante internationale onderzoekscontacten. Als blogger levert Nies regelmatig bijdragen aan de site van Skipr.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top