ACTUEEL

Rechter verklaart Zonnehuizen failliet

Rechter verklaart Zonnehuizen failliet

De rechtbank in Utrecht heeft het faillissement uitgesproken over de noodlijdende stichting Zonnehuizen. Volgens Zonnehuizen zelf is er zicht op een doorstart.

Het faillissement komt niet als een verrassing. De stichting kampt met een schuld van 18 tot 20 miljoen euro en verkeerde al in surseance van betaling. De instelling beheert, verspreid over heel Nederland, zes huizen voor volwassenen en veertien kind- en jeugdinstellingen. Hier worden enkele duizenden cliënten met een ontwikkelingsstoornis geholpen zich op antroposofische basis te ontplooien.

Betaling

De zorgkantoren en zorgverzekeraars continueren de betaling van de zorg voor de komende periode. Hierdoor de zorg voor de cliënten is gewaarborgd, stelt Zonnehuizen.

Overname

De rechtbank heeft meester Marie-José Cools als curator aangesteld. Zij voert momenteel overleg met verschillende overnamepartners. Er zijn meerdere betrouwbare partijen die de zorg en onderwijs, of een deel daarvan, willen overnemen, laat Zonnehuizen in een persbericht weten. Naar verwachting zullen de meeste medewerkers die werkzaam zijn in de directe zorg en onderwijs in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg en onderwijs overneemt. Hierdoor blijven de cliënten de zorg en onderwijs ontvangen door voor hen bekende medewerkers.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

van Bezooijen

28 december 2011

Gelukkig wordt er gesproken over waarborg van clientenzorg. Helaas ontbreekt het feit dat personeel niet of maar gedeeltelijk uitbetaald wordt in de decembermaand. Ook zijn medewerkers direct naar het UWV gestuurd om maar te kijken of daar geld te halen valt: fijne feestdagen allen. Hoe zit hhet met de bestuurders krijgen die ook geen geld meer? Lijkt me stug.

Anoniem

28 december 2011

Wie was er zo dom, om de voormalig directeur van Meavita aan te nemen, dat ging ook al failliet!
Waarom mocht ik als gescheiden vader, die al enige jaren zijn kind enorm mist (en dat is wederzijds!!!) door tegenwerkende manipulerende borderline-ex niet eens op bezoek komen voor een gesprek, niet eens een klassenfoto mogen ontvangen en DAT terwijl vader en kind elkaar enorm missen? wat nou, ouderparticipatie BEIDE ouders???? blind en doof voor de pijn van een een kind die zijn vader mist, is dat nou antroposofisch???? had verdorie een zogmelding gedaan om dat kind te redden zonnehuizen!
Boontje komt om zijn loontje.

Tja, en nu failliet...ik kan er geen traan om laten, graaiers in de top deden deze instelling ineen storten, maar dat is aan de belasting inspectie, strafrechtelijk vervolgen die lieden.

van der peijl

28 december 2011

Waar was de toezichthouder?
Krijgen die betaald om niets te doen?
En dan van de belastingcenten, oftewel de gewone man, dus U en ik?
Wie betaalt nu de tekorten? Ook U en ik.
Schande allemaal.
En dan maar klagen dat de zorg zo duur is.

Top