ACTUEEL

Vakbond eist duidelijkheid van Careyn Zuwe Aveant

Het actiecomité ‘Wij zijn de thuiszorg’ in Utrecht eist zekerheid over arbeidsvoorwaarden van thuiszorgmedewerkers van Careyn Huishoudelijke Zorg, die tot 1 januari in dienst waren van Aveant. Op dinsdag 10 januari overhandigde het actiecomité een petitie aan bestuursvoorzitter Ton van Overbeek van Careyn Zuwe Aveant.

De medewekers van Careyn Huishoudelijke Zorg vrezen een loonsverlaging van maar liefst veertig procent. Verder wil het personeel dat Careyn een vergoeding betaalt voor werkoverleg, scholing, woon-werkverkeer en computergebruik .

Doordat zorgaanbieders scherp inschrijven op aanbestedingen van gemeenten, liggen de salarissen voor werknemers te laag, stelt Abvakabo FNV. Hiervoor worden functies door werkgevers op papier uitgekleed, terwijl medewerkers in de praktijk hetzelfde werk doen. Sengül Sözen, bestuurder zorg van Abvakabo FNV, vindt dat Careyn Zuwe Aveant de arbeidsvoorwaarden van de voormalig Aveant-medewerkers moet waarborgen. 'De bodem is nu echt bereikt. Wij eisen respect voor het personeel, een fatsoenlijk salaris en normale naleving van de cao. Dus geen verslechtering van arbeidsvoorwaarden.'

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top