ACTUEEL

Aanpak brandveiligheid ZGT vergt extra tijd

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heeft een jaar extra nodig om de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo geheel brandveilig te maken. Dat meldt TC Tubantia.

Na een advies van het vroegere ministerie van VROM maakte de raad van bestuur een plan van aanpak. Afgelopen jaren is al voor miljoenen aan brandwerende voorzieningen aangebracht in beide ziekenhuizen, maar dat is niet voldoende. Het ministerie wil betere brandscheidingen tussen verschillende delen van de ziekenhuizen, zodat bij een grote brand de schade relatief beperkt blijft.

Ongeval

Na een tragisch ongeval in 2006, waarbij een patiënte om het leven kwam door een brand in de operatiekamer, kwam het thema brandveiligheid in het ziekenhuis hoog op de politieke agenda te staan. ZGT werd gevraagd direct maatregelen te treffen en een brandveiligheidsplan te maken. Veel maatregelen zijn inmiddels uitgevoerd.

Discussie

Niettemin is de brandveiligheid herhaaldelijk onderwerp van discussie geweest tussen de gemeenten Almelo en Hengelo enerzijds en ZGT anderzijds. In april 2011 dreigden de gemeenten met dwangsommen als ZGT niet meer vaart zou maken met de verbetering van de brandveiligheid.  ZGT stelde juist dat de brandveiligheid voldeed aan de eisen.

Goedkeuring

Het plan van aanpak wordt waarschijnlijk volgende week in het college van B en W van Almelo behandeld, zo meldt TC Tubantia. Wethouder Johan Altena stelde donderdag geen problemen te verwachten voor wat betreft de goedkeuring van het plan van aanpak.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top