ACTUEEL

Gemeenten dreigen lakse ZGT met dwangsom

De Ziekenhuisgroep Twente, met locaties in Almelo en Hengelo, is zo laks met de naleving van de brandveiligheidsvoorschriften dat beide gemeenten met dwangsommen dreigen. Dat meldt TC Tubantia.

Manco’s

Met dreigende dwangsommen en de toepassing van bestuursdwang, proberen de gemeenten Almelo en Hengelo hun ziekenhuizen dwingen om aan de brandveiligheidsvoorschriften te voldoen. Over de manco’s is sinds 2009 overeenstemming. Volgens de gemeenten is de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) laks met het verhelpen van de manco’s, zo meldt TC Tubantia. ZGT belooft nu beterschap. Ze krijgt tot 1 januari de tijd haar complexen aan te passen.

Ramp

Op de locatie Almelo moet volgens TC Tubantia 2,6 miljoen euro  worden geïnvesteerd in brandvertragende maatregelen. Hier kwam in 2006 een patiënte om na een brand in de operatiekamer. Bij ingrepen volgend op de ramp zijn volgens TC Tubantia leidingen door brandvertragende wanden getrokken. Hierdoor voldoet de brandwerendheid, gemeten in tijd, niet meer aan de voorschriften. Ook zijn volgens de brandweer vluchtroutes in Almelo niet in orde. Daarvoor kondigen burgemeester en wethouders vijf dwangsommen van 30 duizend euro elk aan.

Ontruiming

In Streekziekenhuis Midden-Twente in Hengelo waren de ontruimingsprocedures en de bouwtechnische aspecten niet op orde. Daar is met bestuursdwang ingrijpen afgedwongen en een dwangsom van 100 duizend euro opgelegd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top