ACTUEEL

IGZ heft verscherpt toezicht zorgcentra op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpte toezicht van zorgcentrum Beth Shalom in Amstelveen en Amsterdam en verpleeghuis Altenova in Arnhem opgeheven. Dat maakte de toezichthouder dinsdag bekend.

Niet-verantwoorde zorg

De IGZ had de zorginstellingen in juli vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld wegens het leveren van niet-verantwoorde zorg en het niet op korte termijn bereiken van de noodzakelijke verbeteringen. Ook werd in Beth Shalom de ziekenhuisbacterie MRSA aangetroffen.

Verbeteringen

Volgens de IGZ is sinds vorige zomer de personeelsbezetting bij Beth Shalom aanzienlijk verbeterd en zijn er veel minder tijdelijke krachten aan het werk. De zogeheten medicatieveiligheid blijft wel een punt van aandacht. Het toezicht bij de Arnhemse zorginstelling was eerder nog met twee maanden verlengd. Toen was er nog te weinig vertrouwen in de aansturing van het bestuur om de kwaliteit van de zorg op peil te houden. Ondertussen is dat volgens de IGZ wel gebeurd.

De inspectie zal ondanks het opheffen van het verscherpte toezicht de zorginstellingen scherp in de gaten blijven houden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top