ACTUEEL

Private ggz-aanbieder neemt belang in Interapy

Private ggz-aanbieder HSK neemt een meerderheidsbelang in Interapy. HSK wil daarmee haar ambities op het gebied van e-health kracht bij zetten.

Interapy is pionier op het gebied van het ontwikkelen en aanbieden van online zorg in de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 1999 biedt Interapy online geprotocolleerde behandelingen voor diverse psychische stoornissen in de tweedelijns GGZ aan.

Overeenkomst

In een persbericht laat HSK weten dat er veel overeenkomsten zijn tussen beide organisaties. Zowel HSK als Interapy bestaan bijna 20 jaar en beide hebben een bewezen trackrecord binnen de ggz. Daarnaast hechten beide partijen aan innovatie, effectmeting en snelheid.

Strategisch belang

Gezien de huidige marktontwikkelingen, de aandacht vanuit de politiek en de toenemende concurrentie acht HSK het nodig om de eigen kennis en ervaring op het gebied van e-mental health verder uit te bouwen. “We zullen de kennis en kunde die in de kraamkamer van Interapy is geboren zeker inzetten binnen het eigen behandelaanbod", stelt Eddy van Doorn, algemeen directeur van HSK Groep. "Mogelijk maken we daarbij een efficiencyslag." Interapy blijft ook na het samengaan onder haar eigen naam actief.

Holding

Interapy is sinds 2007 eigendom van een holding, waarin vijf grote reguliere ggz-aanbieders participeren. Met het oog op de betrokkenheid van reguliere aanbieders spreekt van Doorn van een 'publiek-private samenwerking'. Dat de vijf aanbieders bij hun zoektocht naar een nieuwe partner bij HSK zijn uitgekomen is volgens Van Doorn terug te voeren op het feit dat HSK als private aanbieder veel ervaring heeft met het runnen van een onderneming.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top