Skipr Daily daily 24 december 2019
Artikelen uit de daily

Van Rijn: voorzichtigheid zet rem op broodnodige zorgvernieuwing  

Het zorgstelsel staat als gevolg van demografische, maatschappelijke en financiële veranderingen op een kruispunt. Om de uitdagingen het hoofd te bieden moet “de voorzichtigheid eraf” als het gaat om initiatieven rond regionalisering, populatiebekostiging en gecombineerde financiering. Dat betoogt bestuursvoorzitter Martin van Rijn van Reinier Haga Groep. “Dat zitten we nu allemaal een beetje voor onszelf te doen,” aldus Van Rijn. “Dat gaat hem niet worden.”

Lees verder
FNV dreigt met staking om sluiting jeugdzorginstelling Bestuursvoorzitter Noorderbreedte neemt afscheid Ziekenhuizen pakken samen problemen acute kindzorg aan De meeste stageplaatsen deugen IGJ schrapt sancties tegen failliete aanbieder Elver koopt grond aan voor nieuwbouw Noordkop leidt anderstaligen op voor ouderenzorg Zorgverzekeraar Eno benoemt nieuwe commissarissen Alrijne start proef met thuismeten Gelre ziekenhuizen neemt schoonmakers weer in dienst Fier benoemt nieuwe toezichthouder Curamare benoemt nieuwe bestuurder Zorg groeit ook in 2020 weer hard Oudere minder eenzaam dan twintig jaar geleden

Reader Interactions

Reacties 1

  1. AvatarMenno mr Van Leeuwen

    Eens! En om voor een positievere invalshoek te kiezen; er valt zoveel meer te vertellen over wat er nodig is om opleidingsplaatsen tot een succes te maken. Wat zijn de randvoorwaarden voor een inspirerend leer-/werkklimaat? Hoe organiseer je voor de studenten momenten voor reflectie op indrukwekkende ervaringen? Over dit alles is veel bekend en zijn ook goede praktijkvoorbeelden. Daarnaast zijn er mooie voorbeelden van nieuwe duale vormen van opleiden in de zorg. Dus liever het gesprek over de mogelijkheden tot het verder versterken van de opleidingsplaatsen in de zorg! Menno van Leeuwen (projectleider Werken is leren. Leren is werken)