Reader Interactions

Reacties 4

 1. J. de Jong

  Wat een mooi artikel. Dit is precies wat ik onze cultuur wil aangeven. De spijker op zijn kop wat mij betreft.

 2. ellen Pouw

  Waardering is een onderschatte waarde op de werkvloer; elke medewerker heeft behoefte aan bevestiging en wil dat hij/zij ‘ ertoe doet’ op het werk.
  Een leuk artikel wat aanzet tot nadenken. Waarderen begint bij jezelf en is dus ook best snel te beïnvloeden. Kijk eens om naar een ander, geef eens een compliment en groet je collegas kleine moeite groot effect.

 3. Izare

  Ook ik ben diep onder de indruk wat naasten, respijtzorgers, verzorgenden, verpleegkundigen, artsen en alle medewerkers die deze mensen hebben ondersteund, hebben gepresteerd. Daarover geen enkele twijfel.
  Maar het psychologistisch hineininterpretieren van Ms. Winfrey met behulp van de vraag “Was that okay? ” stuit me tegen de borst.
  Het verlangen naar waardering, schuilt vast wel in ons allen, maar de vraag “Was that okay? verwijst niet in alle gevallen eenduidig naar zo’n verlangen van de geïnterviewde. In een interactie tussen interviewer en geïnterviewde kan ook een rol spelen dat de geïnterviewde zich graag dienstbaar opstelt richting interviewer en met dit zinnetje niets anders bedoelt dan “Was that okay for you/ for your purpose?”.
  De voorbeelden die in de paragraaf onder het kopje ‘interesse in de ander’ worden genoemd, zijn eerder vragen naar interesses die in het innerlijk van het individu leven, dan van interesses in de ander. In die zin is het schrijven consistent opgebouwd – ondanks het psychologisme van de koude grond.