• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Koos Dirkse

    Die zorgfraude is peanuts! Aan de miljardenverslindende (onterechte) kosten wordt voorbijgegaan. Deze instantie moet het breder trekken: Oneigenlijk gebruik zorggelden!

  2. Hans Dijkstra

    Het informatieknooppunt zou toch wel iets meer context en duiding kunnen (moeten?) geven in haar toelichting. Als je het hele verslag leest dan lees je alle ‘disclaimers’. Nu is het frame toch een beetje ‘het is nog net zo erg’ (alleen konden we het niet vaststellen). Maar wat is er dan nog net zo erg?
    Wat met name ontbreekt zijn de relatieve scores. Over hoeveel zorginstellingen gaat dit procentueel (bij voorkeur in een klasse-indeling zoals toch vrij gebruikelijk)? En, hoe kan of moet je het aantal signalen duiden (het gaat in het hier gedefinieerde volume zorg en welzijn om miljoenen ’transacties’ per jaar)? Dan lijkt de conclusie dat ‘fraude’ in de zorg zeer beperkt is, en het onderscheid tussen fraude en ‘rechtmatigheid’ scherp gehanteerd moet blijven, om te voorkomen dat (te) veel administratieve lasten voortkomen uit een vooralsnog nooit aangetoond/bewezen substantieel probleem. En ja, echte fraude moet je natuurlijk blijven aanpakken.