• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Arne van Oranje

  En de kosten in deze zijn de eigen bijdrage en/of het wettelijke eigen risico.
  Beide zijn een horde voor mensen om zorg te zoeken en zou eigenlijk niet mogen in een solidair zorgsysteem wat Nederland nastreeft.
  Alleen is dat solidaire zorgsysteem de afgelopen jaren meer en meer uitgekleed door de overheid en in hun kielzog de zorgverzekeraars. Vergoedingen van zorg worden steeds lager, voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgaanbieders.
  Als je 8% afzet tegen de hele Nederlandse bevolking van 2021 gaat het om 1,4 miljoen mensen. Maar niet alle 17,6 miljoen inwoners zoeken jaarlijks zorg, gelukkig niet. Maar zeg dat 10% van die 1,4 miljoen inwoners zorg zoeken zijn wel 140.000 personen, van heel jong tot heel oud, die niet de zorg afnemen die door waarschijnlijk de huisarts nodig is geacht.
  Dat zijn personen die verder leven met pijn en onduidelijkheid en zo nog minder kwaliteit van leven hebben. Gaan ze uiteindelijk veel later alsnog wel die zorg afnemen dan is het vaak erger en duurder of in het ergste geval niet meer te genezen.
  Willen we dit in stand houden in dit land?! Ik niet!!!