• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Frank Conijn

  Het RIVM moet gewoon een portaal maken waar de commerciële testbedrijven hun testuitslagen kunnen registeren! (En dan natuurlijk zowel de positieve als negatieve uitslagen, anders krijg je een vertekening van het percentage positieve testen.)

  • info@puckbulthuis.nl

   Waar een wil is, is een weg! Spijker op de Januskop, Frank

 2. H Botman

  COVID-19 is een A-ziekte en dat betekent dat artsen en laboratoria een meldplicht hebben, of je commercieel bent of niet. Dus waarschijnlijk worden die cijfers wel meegenomen in de statistieken.

 3. André Boom

  We worden doodgegooid met het aantal besmettingen, maar wat zegt ons dat nu?
  Behalve angst bij een deel van de bevolking levert het weinig op:
  Er zijn veel voorbeelden van situaties waarbij iemand Corona heeft (en dan bedoel ik met duidelijke ziekteverschijnselen) maar de partner niet besmet blijkt te zijn.
  Als je niet besmet bent is het dan verstandig om je de komende dagen maat te laten testen net zo lang tot dat de test positief uitvalt?
  Hoe nauwkeurig zijn de testen en dan bedoel ik kwaliteit van het hele proces van afname tot bepaling. Hoe lang is de houdbaarheid van de reagentia?
  Ik lees dat 14% van de testen een besmetting aantoont. Hoeveel vals negatieven en vals positieven zitten bij het totaal van de metingen.
  We krijgen per dag het aantal besmettingen te horen, is dat inderdaad ongeveer 14% van het aantal testen want dit aantal wordt niet getoond.
  M.I moeten we kijken naar het aantal ziekenhuis opnames en opnames op de I.C wel in het achterhoofd houdend dat er ook uitwisselingen zijn met patiënten in België en Duitsland . Ook vraag ik me af of het opname beleid voor zowel de verpleeg afdelingen en de I.C hetzelfde is als in de eerste maanden van deze pandemie. Ik kan me als arts namelijk best voorstellen dat iemand met verschijnselen van Corona eerder wordt opgenomen op deze afdelingen om eerder adequate behandelingen te geven.
  Natuurlijk niet te vergeten de dagelijkse grafieken van het sterfte verloop.
  En nog eens natuurlijk moet er ook een correctie gemaakt worden voor de mensen die anders door andere ziekteoorzaken gestorven zouden zijn.