• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. thissen

  Wat een onverstandige actie van deze artsen! Bij een epidemie moet de overheid sturing geven en regie voeren. Dat doet de overheid tot nu toe redelijk goed. Laat vertegenwoordigende artsenorganisaties als spreekbuis van artsen fungeren anders wordt het een rommeltje. 80 artsen is niks op het totaal aantal artsen in Nederland. Ook al bedoelen deze artsen het goed Nederland heeft er niks aan wanneer dit smaldeel hun mening geeft. Het ondermijnt de gezamenlijke lijn van alle landelijke partijen en schept verwarring bij het grote publiek. Dat kan veel schadelijker zijn dan deze artsen denken.
  Jan Willem Thissen

  • H van Dijk

   Helemaal eens met deze artsen. Ik hoop dat er veel meer artsen zullen reageren. Tip graag nog meer onderbouwen met wat nu al de effecten zijn van de uitgestelde en nog steeds vertraagde zorg die wordt geleverd.

 2. Astrid Verboom

  Ik ben het helemaal eens met deze artsen. Het is bijzonder dat een virus met een IFR van 0.13 % nog steeds een A-virus wordt genoemd. Ja er sterven mensen en ja dat is zeker niet prettig. Maar duizenden mensen worden nu niet, te laat of niet goed behandelt met ernstige schade of dood als gevolg. Deze mensen komen niet het nieuws. Ik zie dagelijks de schade voor mensen die psychiatrische stoornissen hebben, mensen met een misbruik of verkrachtingsverleden, mensen die kanker hebben etc etc. En dan hebben we het nog niet over de economische schade en de duizenden mensen die in de armoede komen of in de schuldsanering. En vlak de schade voor onze kinderen niet uit. Kinderen die in angst opgroeien, kinderen die slecht onderwijs krijgen of vertraging oplopen als gevolg van de maatregelen. Een hele generatie die ernstig verzwakt raakt. Het lijkt nu nog allemaal mee tevallen, omdat de overheid nog steeds een doekje op de wond houdt. Maar als de klap komt, hebben wij allemaal veel schade, psychisch, fysiek en/of economisch.

  Misschien zou de overheid eens wat meer moeten luisteren naar de Kritische mensen ipv ze weg te zetten als complotdenkers en deze te censureren.