• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. wulf@mede-menszijn.nl

    Citaat uit het slot van het artikel: “We behandelen patiënten op de SEH’s (spoedeisende hulp), op de verpleegafdelingen en op de intensive care en het is belangrijk dat we dat kunnen blijven doen.” Vervroegde vaccinatie helpt daarbij. (ANP). Oké, misschien 95% bescherming tegen corona. Uit welk onderzoek blijkt dat iedereen kan door blijven werken met de bijwerkingen van de vaccinatie?
    Als ik mij alternatief-complementair laat behandelen dan hoor ik van specialisten in de reguliere zorg dat resultaten daarvan niet bewezen zijn. Dat door hen wel aangenomen wordt dat vervroegde vaccinatie gaat helpen om aan het werk te kunnen blijven op SEH is nog niet bewezen. Er zijn zelfs tegenovergestelde scenario’s denkbaar.

  2. thissen

    Wat een onzinnige reactie van wulf@mede-menszijn.nl. Ook in de zorg is bij personeel soms twijfel over wel of niet (veilig) vaccineren. Dat 95% van de internisten zich wil laten vaccineren is juist een heel goed signaal. Het stelt mensen die twijfelen gerust. Als de dokter niet alleen zegt dat hij/zij het vaccin vertrouwd, maar dit ook laat zien (door zelf het vaccin te nemen) dan is dat juist een sterk signaal. Prima dus! Laat ‘wulf’ en consorten maar lekker lullen over ‘niet bewezen zijn’. Er ligt daar weinig kennis van zaken gezien de reactie hierboven.
    Jan Willem Thissen