• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Frank Conijn

  Dat wordt al jarenlang door heel veel mensen geroepen. Maar als ik dan aan het MinVWS voorstel om een premiekorting in te voeren voor mensen met een gezond voedings- en beweegpatroon, dan willen de beleidsmakers c.q. -adviseurs daar niet aan. Op grond van invalide c.q. niet-wegende redenen. Meestal komen die neer op gebrek aan politieke moed of eigen belang omdat men zelf een slecht patroon heeft.
  .
  En een suikertaks heeft nauwelijks effect. Dus Blokhuis moet eens wijsheid en daadkracht tonen. Zijn vrijblijvende oproep is een grijsgedraaide plaat.

  • wulf@mede-menszijn.nl

   Ja, het klopt wel dat hoger opgeleiden, naturisten en antroposofen een bewustere leefstijl hebben. In die hoek zijn er wel zorgverzekeringen geweest die ‘korting’ gaven. Maar als je dan ging rekenen kon je ergens anders ook weer voor minder terecht. Premiekorting invoeren voor mensen met een gezond voedings- en beweegpatroon? Hoe wil je dat voor iemand beoordelen/checken?