• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. M.H.A. Rombeek

    Er wordt, ten dele, al wel aangegeven dat een oplossing niet alleen in meer personeel gezocht moet worden, maar ook in efficiënter werken.
    Maar minstens net zo belangrijk lijkt me dat “de maatschappij” / “het volk” duidelijk gemaakt zal moeten worden dat er toenemende schaarste is en dat er vaker “nee” verkocht zal gaan worden.

  2. Binjamin Heyl

    Vanaf 1979 werd het voor iedereen die bij de zorg betrokken is dudielijk dat er te weinig handen in bed waren en dat dit probleem alleen maar erger en erger werd. Met dank aan de dames en heren politici, bestuurders van zorginstellingen en niet te vergeten aan de beroepsvernigingen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgenden. En dan (later) de rol van de zorgverzekeraars. Maar eensgezind optreden om te komen tot allezins redelijke eisen en deze vervolgens afdwingen zit ergwoon niet in. Het probleemn bestaat al meer dan veertig jaar dus wat is het probleem? En wanneer we kijkien naar de periode 1979-heden zien we hoe niemand verantwoordelijk is en iedreen naar iedereen wijst. Goed zo al dat nodeloos lijden door de ”centraal staande” patienten, clienten en bewoners zorg te onthouden en een beroep doen op mantelzorgers die tegen een burn out aan zitten. Maar de reclamepraatjes vliegen je om de oren.