Skipr Daily daily 8 augustus 2022
Artikelen uit de daily

Brabant wacht tekort van 27 duizend medewerkers in zorg en welzijn

Brabant verwacht in 2031 een tekort van bijna 27.000 medewerkers in zorg en welzijn. Niet alleen professionals in de ouderenzorg zijn lastig te vinden, ook in de geestelijke gezondheidszorg ontstaan grote tekorten bij gespecialiseerde functies. Dat blijkt uit de rapportage Arbeidsmarktprognoses zorg en welzijn tot 2031 van Transvorm, een samenwerkingsverband van werkgevers in zorg en welzijn in Brabant.

Lees verder
Aantal coronagevallen naar laagste niveau in twee maanden Treant breidt aanbod medische vervolgopleidingen uit App voor toeristen in Zeeland moet druk op huisartsen verminderen Inspectie legt Haagse thuiszorgorganisatie cliëntenstop op Nieuwe bestuurder erbij voor SWZ Effectiviteit coronavaccin varieert per virusvariant Meer patiënten sterven thuis door protocol palliatieve zorgplanning ZorgkaartNederland nu ook voor de gehandicaptenzorg Ministerie erkent dat permanente coronawet haastklus was

  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. M.H.A. Rombeek

    Er wordt, ten dele, al wel aangegeven dat een oplossing niet alleen in meer personeel gezocht moet worden, maar ook in efficiënter werken.
    Maar minstens net zo belangrijk lijkt me dat “de maatschappij” / “het volk” duidelijk gemaakt zal moeten worden dat er toenemende schaarste is en dat er vaker “nee” verkocht zal gaan worden.

  2. Binjamin Heyl

    Vanaf 1979 werd het voor iedereen die bij de zorg betrokken is dudielijk dat er te weinig handen in bed waren en dat dit probleem alleen maar erger en erger werd. Met dank aan de dames en heren politici, bestuurders van zorginstellingen en niet te vergeten aan de beroepsvernigingen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgenden. En dan (later) de rol van de zorgverzekeraars. Maar eensgezind optreden om te komen tot allezins redelijke eisen en deze vervolgens afdwingen zit ergwoon niet in. Het probleemn bestaat al meer dan veertig jaar dus wat is het probleem? En wanneer we kijkien naar de periode 1979-heden zien we hoe niemand verantwoordelijk is en iedreen naar iedereen wijst. Goed zo al dat nodeloos lijden door de ”centraal staande” patienten, clienten en bewoners zorg te onthouden en een beroep doen op mantelzorgers die tegen een burn out aan zitten. Maar de reclamepraatjes vliegen je om de oren.