• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. zorg

  Als we de corona`film terug kijken . Is het opvallend dat epidemiologische gezien er geen data is van huidige situatie. De toestand in China is razendsnel in de wereldwijde media (hoefdienaren) uitvergroot. De werkelijke mortaliteit cijfers aan corona zijn zeer wisselend . Afgezet tegen een seizoensgebonden luchtweginfectie influenza 0,1% wereldwijd zijn de werkelijke mortaliteit cijfers aan covid 19 niet dramatisch . Met name door onderliggende ziektes , ouderdom etc. Ook genomen maatregelen wereldwijd geven een afgeleid beeld ,van gebrek aan kennis over covid 19 De economische gevolgen zijn in veel landen voelbaar en velen malen ingrijpender in als zijn facetten van de samenleving, als het virus zelf.
  Het lijkt eerder op het sprookje van de keizer zonder kleren. Behalve het kleine kind durft nog te zeggen dat de keizer naakt staat. Natuurlijk is elke doden in deze even ernstig. Of deze ( inmiddels uitgegroeide) wereld crisis gelet op werkelijke mortaliteit aan covid 19 cijfers door de WHO en China de lading zullen dekken is te betwijfelen. Temeer daar nu al bij de ontwikkeling van een mogelijk vaccin tegen covid 19 bij de distributie bezorgdheid wordt geuit en gevaar van ongewenste neveneffecten.
  En overheden akkoord moeten gaan met schadeloosstelling tegen tegen rechtszaken tegen CDC. Kortom volledig vrij waart van mogelijkheid om aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor de bijwerking van dit mogelijke vaccin tegen covid 19.

 2. M de Jong

  We gissen omdat we niet meten. We meten dus niet (te weining) omdat omdat we de logistiek niet op orde hebben.
  Zelfde liedje met hulpmiddelen en ROAZ/ LCH.
  Noodverordeningen moeten toch de aanbestedingsplicht kunnen omzeilen.