• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Frank Conijn

    Het had veel gerichter en (daarmee) effectiever gekund:
    .
    * Aankondiging dat het kabinet werkt aan de wettelijke basis voor 2G, en dat die gaat gelden voor alle indoor niet-private bijeenkomsten waarbij de toegang kan worden gecontroleerd. Dus ook op de werkplek, overal.
    .
    * Invoering van een extra eigen risico van € 1000 voor non-vaccers die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis voor een aandoening die ze met vaccinatie hadden kunnen voorkomen.
    .
    * Onmiddellijke boosterprikcampagne voor alle mensen uit de risicogroepen waarbij de laatste prik al een bepaalde tijd geleden is, incl. de groep 60-plussers die het AZ-vaccin heeft gekregen en mensen met obesitas.
    .
    * Zelfbeschermingsmaatregelen voor de risicogroepen totdat men de boosterprik heeft gekregen plus een week responstijd:
    — houd zoveel mogelijk twee armlengtes afstand (dat werkt beter dan 1,5 m, want veel mensen schatten dat verkeerd is);
    — draag waar nodig een FFP2 mondkapje en leer die goed te gebruiken; ​
    — vermijd indoor bezoek en bijeenkomsten zo veel mogelijk (buiten kan wel);
    — vraag mensen waar men toch mee in nauw contact wil of moet komen, zoals hulpverleners, om ook een FFP2 mondkapje te dragen.

    • Frank Conijn

      En voor de duidelijkheid: de andere maatregelen, zoals de horecasluitingstijd van 20.00 uur, hadden daarmee m.i. dus niet ingevoerd hoeven te worden.