• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Mdraaisma

  “Follow the money” heeft een artikel gepubliceerd over de sluiting van de Hoenderloo Groep. Aan dit artikel hebben we onze medewerking verleend. Helaas moeten we constateren dat het artikel de nodige feitelijke onjuistheden, onjuiste interpretaties en een tendentieuze toonzetting heeft als het gaat om ontwikkelen en beoordelen van plannen, financiën, integriteit en een sollicitatieprocedure. We herkennen ons dan ook niet in de strekking van dit artikel
  De verliezen bij De Hoenderloo Groep zijn snel opgelopen. Sinds december 2019 leidt De Hoenderloo Groep een verlies van 500.000 euro per maand. Pluryn past dit bedrag bij, maar dat kan niet blijven duren. De opbrengst van het verkopen van het vastgoed is nodig voor een gecontroleerde en zorgvuldige afbouw van De Hoenderloo Groep mogelijk te kunnen maken. Immers, als we dit vastgoed niet zouden verkopen zouden de andere zorglocaties van Pluryn voor deze kosten opdraaien.
  De verkoopopbrengst van het onroerend goed van De Hoenderloo Groep schatten wij vooralsnog in op ca. €15 miljoen. Hiermee nemen we een afslag van de taxatie die iets hoger ligt en in opdracht van de banken is uitgevoerd door een onafhankelijk gecertificeerd bureau.
  Het bedrag van € 70 miljoen dat rondzingt als zijnde waarde van het terrein kan naar het land der fabelen worden gezonden. Dat bedrag heeft betrekking op een groot aantal objecten niet zorg gerelateerd vastgoed die mogelijk kunnen worden verkocht. Slechts twee van deze objecten hebben betrekking op De Hoenderloo Groep (terrein DHG en terrein Kop van Deelen) en het bedrag waarvoor deze objecten zijn meegerekend is de hierboven genoemde €15 miljoen.
  Marian Draaisma. Woordvoerder Pluryn