• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Jorrit Stroosma

    Met een gezamenlijk eigen vermogen van 9+ miljard euro in 2019 is dat nu dus iets lager maar nog steeds hoger dan wat de DNB eist van zorgverzekeraars aan eigen vermogen (in 2019 was dat 3 miljard euro).
    En volgens mij hebben alle zorgverzekeraars in hun statuten staan dat ze winst en eigen vermogen moeten inzetten om de premiestijging tegen te gaan of te dempen.
    Wordt altijd ziedend om die krokodillentranen van zorgverzekeraars als ze melden dat ze xxx miljoenen ingezet hebben uit eigen vermogen om de premie niet of minder te laten stijgen, dat zijn ze verplicht.

  2. Olaf Wijman

    Heeft er iemand een fatsoenlijke onderbouwing voor > Hamvraag: waarom al die verschillende zorgverzekeraars met hun onderaannemertjes. Waarom al die verschillende directeuren, stafafdelingen, dure gebouwen etcetera etcetera. We hebben een basisverzekering die voor iedereen hetzelfde is en steeds minder mensen hebben een aanvullende verzekering omdat deze uit kosten oogpunt niet aantrekkelijk/renderend is.