• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Frank Conijn

    Je kunt de nachtclubs en evenementen niet eeuwig dichthouden/verbieden. Dus je moet goed kijken naar de data, omstandigheden en mogelijkheden:

    * “Volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC lijken sommige gevaccineerde mensen die de Delta-variant oplopen, ongeveer evenveel virusdeeltjes in hun lichaam te hebben als ongevaccineerde mensen.”
    FC: Hoeveel is ‘sommige’? Enkele per honderd of enkele per honderdduizend maakt een enorm verschil. Verder is belangrijk te weten of die mensen een verzwakte immuunrespons hadden ten tijde van de vaccinatie, door ouderdom, ziekte of medicijnen (zelfs NSAIDs remmen de immuunrespons, zo blijkt uit onderzoek).

    * Testen voor toegang is moeilijk uitvoerbaar om diverse redenen, maar gevaccineerd zijn voor toegang is wel goed uitvoerbaar. Gewoon een kwestie van BSN opnemen in de CoronaCheck-app en dat door de portier laten checken met het ID dat men moet tonen. En natuurlijk moet de immuunresponsperiode gerespecteerd worden.