• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. hmcmanagement

    Kuipers is meer manager van een groot ziekenhuis en een ‘macher’ dan een minister met het doel de staat te dienen. Ik heb dat eerder in een reactie vermeld en het is uit de verf gekomen bij het niet zo fraaie spel om de macht van de universitaire ziekenhuizen. De samenwerking als allocatiemechanisme waarover Kuipers nu rept is bepaald niet door hem in dat spel nagestreefd. Veeleer ging het om marktmacht. Ook het door hem geroemde succes van IZA berust meer op hetgeen al door allerlei partijen op het gebied van samenwerking was geïnitieerd dan door zijn initiatief. Het lijkt me dus niet zo’n verlies dat deze op de borst kloppende minister ons land verlaat. Tijd voor een type als Tjeenk Willink.
    Hans Hof, HealthcareManagementConsultancy/Profs4Zorg

  2. Peter Koopman

    Weer een wisseling aan de top van een cruciaal vakministerie. Prof.dr. Ernst Kuipers bracht enige inhoudelijke expertise mee en vooral kennis van de zorgcultuur (sector waarden en normen ). Slechts enkele jaren duurde zijn invloed op het betreffend beleid en de werkzaamheid daarvan is nu dus weinig meetbaar. Mevr. Prof. Dr. Els Borst noemde hij als zijn voorgangster en uit haar periode ken ik van nabij zeker een belangrijk besluit ( steun voor nationale verenigingskoepel verpleegkundigen en verzorgenden AVVV, thans VenVn ). Dus: achteraf zullen we mogelijk pas de voordelen van echt inhoudelijke kennis bij beleidskwesties binnen een vakministerie misschien kunnen gaan waarderen. Ik waardeerde zijn echt zichtbare betrokkenheid bij inhoudelijke kwesties en zijn niet ambtelijk optreden ook bij de contacten met veelal “leken” in de openbare vergaderingen in de Tweede Kamer. Managementtaal en ambtelijke taal was hem vreemd. En “politiek” werd hij niet echt. Dat vond ik eigenlijk wel een pluspunt.