• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Frank Conijn

  De zorgkosten stijgen met leeftijd, zelfs exponentieel. Den Haag moet dus eindelijk eens inzien dat met een vergrijzende bevolking de zorgkosten als percentage van het BBP ook zullen stijgen.
  .
  Besparen kan je o.a. door de enorm dure behandelingen beter te reguleren. En het preventiebeleid moet veel beter, door o.a. een continue multimediacampagne om mensen hun voedings- en beweegpatroon te laten verbeteren.
  .
  Maar bezuinigen op de ouderenzorg alleen maar omdat die zorgkosten stijgen, dat kan makkelijk asociaal uitpakken.

 2. wulf@mede-menszijn.nl

  Zorginstellingen zouden niet van de bank-cowboys afhankelijk moeten zijn. Banken eruit, de staat erin.

  • Jose kuipers

   Precies mijn gedachte!

 3. Peter Koopman

  Misschien dat bij dit demissionair kabinet en hun in deze verantwoordelijk Ministers, Rutte IV ( VVD, D’66 en hun partners CDA en CU ), nu pas de bellen gaan rinkelen! Maar de euro’s staan in schril contrast tot de bijna onmenselijke “werklast” door vacatures en bijna 10 % VERZUIM. De huidige professionals in deze takken van langdurende individuele zorg voor het gezond bestaan worden door deze accountants “aangemoedigd” om te kiezen voor mindere kwaliteit ( geen topzorg meer??) en dit ook gezien de wachtlijsten. Neen, de bestuurders moeten de werklast afstemmen op het te verantwoorden passend volume, met behouden van passende professionele kwaliteit ( die overigens een kwestie van de aanwezige zorgprofessionals zelf is ), want daarvoor is men geïndiceerd ( en bekostigd ) en is kern van deze humane “arbeid”! EY schaam je.