• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  In Frankrijk met zijn vaccinatieplicht voor zorgpersoneel weigerde uiteindelijk slechts 1%. Verder vind ik het een zeer slechte zaak dat allerlei partijen alleen maar ventileren wat ze niet willen, waar ze tegen zijn, zonder met een goed alternatief te komen om vollopende ziekenhuizen te voorkomen. Wat natuurlijk des te meer geldt voor organisaties van ziekenhuispersoneel, waaronder de FMS!
  .
  En nee, een korte harde lockdown is geen goed alternatief. Medisch niet omdat de winter nog lang duurt, en draagvlak is er er ook niet voor, zeker niet onder horeca- en winkeleigenaren! Om over een lange maar te zwijgen.
  .
  Daarbij kan een vaccinatieplicht in Nederland niet omdat die ingaat tegen de grondwet, waarin lichamelijke integriteit is opgenomen. Dus de FMS had dit helemaal niet hoeven te ventileren.
  .
  Maar wat de ziekenhuizen dus wel moeten doen is meewerken aan goede controle van de 2G- dan wel 3G-QRC voor personeel en bezoek. Het zou toch te gek zijn als nota bene de ziekenhuizen dat ook nog zouden weigeren!