• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. P. van Zanten

  Ik heb alle waardering voor de verpleegkundigen op de corona afdelingen. Maar des te meer coronapatiënten er waren, des te minder gewone. Op andere afdelingen werd het dus steeds rustiger. Goed ziekenhuismanagement zorgt er dan toch voor dat men van de ene afdeling de andere ondersteunt?

 2. Zorggoedvoorelkaar

  Ik heb veel waardering dat de heer Gommers zich zo inzet voor de waardering van zijn IC verpleegkundigen. Ik ben wel benieuwd naar hoe groot het verschil is in het salaris tussen IC verpleegkundigen en IC dokters al of niet in loondienst . Mogelijk dat daar ook nog mogelijkheden liggen .

 3. Zorggoedvoorelkaar

  Ik heb veel waardering dat de heer Gommers zich zo inzet voor de waardering van zijn IC verpleegkundigen!.

 4. wulf@mede-menszijn.nl

  Ik ga er van uit dat de verpleegkundigen voor hun overwerk tijdens de topdrukte wel overwerkvergoeding ontvangen hebben? Dat neemt niet weg dat de hectiek en stress doorgewerkt zal hebben binnen hun gezinnen. Voor veel mensen zijn extraatjes dit jaar (€1000 ) en volgend jaar (€500) nog steeds veel geld. Maar het lijkt of de verpleegkundigen het als beledigend afdoen. Wanneer een branche beweert dat ze te weinig verdienen dan komt dat vaak voort uit een vergelijk met andere branches. Vervolgens al dan niet een optredend slachtoffer-gevoel. Waardering meet je dus af aan geld. Het is me niet duidelijk welke branche dat is waar mee vergeleken wordt, het zou het bedrijfsleven of het zorg-ZZPschap kunnen zijn. Daar vind ik persoonlijk weleens van dat er teveel verdiend wordt. Als ik een goed dak boven m’n hoofd en genoeg geld heb om van te leven is méér geld dan belangrijker dan dienstbaarheid, naastenliefde, hulp bieden?