• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Binjamin Heyl

  ”IGJ-leidraad continuïteit zorg stelt samenwerking centraal en patiënt voorop”’…..Volgens mij bestaat dat devies al decennia en vraag ik me af is dit d zoveelse reclamecampagne of vervelen zijn er dames en heren die zich zo vervelen e n mnaar weer eens deze oude kou uit d sloot halen en zich vervolgns op de borst slaan: kijk eens wat wij weer goed bezig zijn. Hoe dan ook dat de centraal staande patienten, clienten, bewoners, mantelzorgers, (leerling) verpleegkundigen en verzorgendn al dcennia nodeloos lijden, komt nog steeds niet binnen.

 2. martine

  Hierbij nog een praktijk voorbeeld hoe de zorg omgaat met bewoners .
  Mijn bewoner werd uit haar appartement geplaats omdat ze haar appartement nodig hadden voor een andere bewoner. Dat gebeurde zonder toestemming van curator. Ze werd daarop in een oudere veel kleinere kamer gehuisvest.
  Hierop een kort geding aangespannen. Daar kwam naar voren dat de instelling wel een zorg overeenkomst was aangegaan maar geen huurovereenkomst. Dat houdt dus in dat bewoners ten alle tijde uit hun appartement kunnen worden gehaald en verplaatst binnen het instellings terrein.
  Dat is mij all 2 maal overkomen
  Al haar inventaris ligt nu on de opslag. Mens onwaardig handelen. Dat is de realiteit.

  • Binjamin Heyl

   En toch staat de patient, client, bewoner centraal aldus bewindspersonen, zorgverzekeraars, bestuurders van zorginstellingen en dat geldt ook de beroepesvereniginghen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgenden en nit de patienten federatie nederland. Wie stelt eigenlijk de centraal staande patient, client, bewoner niet centraal en uw voorbeeld maakt duidelijk dat Jan alleman gewoon belazerd worden met mooie reclamepraatjes. Dat is al decennia zo en zal zo blijven. En zo lang verpleegkundigen en verzorgenden en mantelzorgrs niet gezamnlijk in actie komen om het voor kwetsbare mensen op te nemen blijft het zo.