• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Oscarlopescardozo@olcadvies.nl

  Het IZA spant het paard achter de wagen. Men belijdt met de mond de preventie, maar in de praktijk wordt de toegang tot de geestelijke gezondheidszorg nog verder geblokkeerd. Dat leidt uiteindelijk tot grote maatschappelijke schade en vele fysieke klachten. In plaats van meer mensen zorg te laten verlenen gaan we een extra bureaucratische laag toevoegen om de instroom te beperken. Zonde van de menskracht. Natuurlijk kan er her en der best wat efficiënter gewerkt worden, maar dat zet veel minder zoden aan de dijk dan het drastisch afschaffen van regeldruk (niet 5%, maar 95%) Als je ziet hoeveel instanties nu moeten gaan beslissen over de eerstelijnszorg dan is dat een gekmakende salade van afkortingen, allemaal bezet door duurbetaalde beleidsmedewerkers, die elkaar aan het werk houden. De eerstelijns zorgmedewerkers weten precies wat er moet gebeuren, maar worden steeds in de wielen gereden door al die nutteloze instanties. School de mensen die daar werken om in zorgpersoneel en het probleem is grotendeels opgelost. Dit domme document kan allen maar komen uit een volkomen dolgedraaid incompetent ministerie. Ik had van Ernst Kuipers beter verwacht.

 2. Jorrit Stroosma

  Wat mij niet duidelijk is moeten de Tweede en Eerste Kamer ook nog hun akkoord geven over dit Integraal Zorgakkoord?!

  • Michiel van der Linden

   Nee, dat was vorig jaar ook de kritiek van de RVS in haar rapport “Opnieuw Akkoord?”: dat de zorgakkoorden neerkomen op vage toekomstvisioenen, het geld centraal staat en er met name buiten de controle van de Tweede Kamer een belangnuitruil plaatsvindt tussen de machtigste partijen.