Skipr Daily daily 7 september 2020
Artikelen uit de daily

Gemeenten wijzen wetsvoorstel aanpassing Jeugdwet af

Het wetsvoorstel voor de aanpassing van de Jeugdwet van de ministers De Jonge (VWS) en Dekker (Justitie) is onaanvaardbaar voor veel Nederlandse gemeenten en voor belangenorganisatie VNG. De bewegingsvrijheid van gemeenten wordt fors ingeperkt terwijl ze wel volledig verantwoordelijk blijven voor de uitvoering en de financiering ervan, aldus de kritiek. De VNG wil alleen verder praten als er een nieuw wetsvoorstel komt.

Lees verder
Zorgkantoor zet aanbieders voor het blok met inlevertermijn Aantal nieuwe besmettingen daalt iets, maar blijft relatief hoog Gastvrijheid begint aan de bestuurstafel Steun van bevolking voor coronabeleid keldert Kentalis completeert raad van toezicht Gouda opent meldpunt zorgfraude Ouwehand versterkt rvb ‘s Heeren Loo Den Haag stimuleert inenten kinderen met eigen prikactie Jeugdzorgbedrijf Team050 sluist 2,8 miljoen euro door naar aandeelhouders GGD Zaanstreek-Waterland raakt 132 coronatesten kwijt Den Haag nieuwe coronabrandhaard Psychiaters kritisch over werkomstandigheden ggz
  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Arne van Oranje

    Die vernieuwende manier van werken moeten ze openbaar maken, dan kan de jeugdzorg rond de 20% minder kosten gezien de winst die behaald is.
    Maar de verontwaardiging hier is dat veel winst behaald wordt met publiek geld (in ergo belastinggeld)… echter als een bedrijf wat niet draait op publiek geld vette winsten draait van ons geld na belasting vinden veel mensen het opeens goed ondernemen. Dat vindt ik een dubbele moraal.

  2. Holke Flapper

    Zoals bij veel van dit soort verhalen is het zaak deze kwestie tot op de bodem uit te zoeken, hiervoor dient de gemeente deskundigen in te schakelen als haar eigen ambtenaren hiertoe niet in staat zijn. Algemene vraag is wie er bij de Gemeente toezicht houdt op de uitgaven gezien de enorme stijging van de kosten van Jeugdzorg. Respect voor het betreffende Raadslid maar wat doet de Gemeenteraad met deze wetenschap.