• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 11

  1. HW

    Wellicht zinvol om een beter waardering en honorarium te betalen in de zorg . En de totale zorg op de schop . Stoppen met het miljarden kostende DBC systeem. Stoppen met grootschalige denken en fusies .
    Stoppen met jaarlijkse circus van miljoenen kostende zorgverzekering reclame . Stoppen met een waterhoofd aan zorgkantoren en de miljarden die daar in om gaan.
    Inderdaad € 32,25 per uur voor een ZZPer wat blijft er over om van te leven .Wat kan de zorgsector zonder die 200.000 zzp’ers nog uitrichten .
    Is het fijt dat zzp’ers er zijn, niet het signaal dat er iets schort aan de algemene arbeidsvoorwaarde cq waardering in zorgsector in z’n algemeenheid ?

  2. T Leest van der

    Beste HW, je je slaat de spijker op z’n kop! Het is niets voor niets dat medewerkers de zorg verlaten, om óf als zzp’er te gaan werken, of voor een uitzendbureau…het is het ontsnappen aan de regeldruk, werkdruk en lage lonen! Dit is weer een voorbeeld waarbij niet aan de voorkant wordt ingegrepen…

  3. Peter Koopman

    Huishoudelijke hulp thuis, particuliere verpleging thuis, glazenwasser enz. Voortaan niet als zzp!

  4. Olaf Wijman

    De zorg is mij een zorg.

    Het zorg afbrekende demissionaire kabinet-Rutte haalt de teugels voor zzp’ers strak aan en zeker in de zorg gaat dit nog veel grotere personele problemen opleveren. De idee: ‘Als iemand “werkinhoudelijk” wordt aangestuurd door een leidinggevende of werk doet dat is “ingebed” in een organisatie, kan hij nooit zzp’er zijn’.

    In de zorgsector zijn dat er naar schatting 200.000, een aantal dat jaarlijks groeit met ongeveer 8 procent.

    Waarom juist nu het bestaande personeelsprobleem willens en wetens nog groter maken?

    0,0 visie!

  5. Frans Brouwer

    te beginnen bij de tussen partijen uit te schakelen die de acquisitie en fakturatie doen en leaseauto’s aanbieden aan de “zzp’ers” met torenhoge uurtarieven!

    • Olaf Wijman

      beter te beginnen met luisteren naar zorgverleners.

  6. Erica Gasseling

    Wat betekent dat voor (zorg)professionals (medici, verpleegkundigen, docenten), zij verrichten toch werk dat is ingebed in een organisatie? Komt daar abrupt een einde aan?

    • Olaf Wijman

      vrees grote vrezen. In NL worden zzp-ers alleen maar gebashed helaas. Zeker voor zorgvragers gaat deze nieuwe wet grote problemen opleveren. Lees: geen zorg

  7. Jorrit Stroosma

    Dit gaat niet alleen in de zorg voor problemen zorgen maar de impact is wel het grootst in de zorg vrees ik.
    De wet is een aanscherping van de regels die al gelden voor het ZZP-schap en zonder deze aanscherping waren bij de actieve controle in 2025 door de Belastingdienst veel ZZP’ers al door de mand gevallen.

    • Olaf Wijman

      eens! Zou beter zijn om eerst proberen zorgverleners weer terug in vast contract te krijgen. Kost wat maar dan heb je ook wat. Nu gaat de kaalslag verder met als resultaat nog grotere personeelsproblemen in de zorg. Wat een vreselijke incompetentie!