De Nijmeegse aanbieder van verzorging en verpleging Kalorama is voor de voedselbereiding van de bewoners overgestapt op streekproducten. Kalorama werkt hier voor samen met de agrarische coöperatie Oregional, die de producten binnen een straal van vijftig kilometer rond Nijmegen betrekt.
Smaak
De belangrijkste reden voor de overstap is smaak. “Ambachtelijk koken betekent koken met verse producten”, zegt kok Jeroen Snoeks. “Goede voeding draagt bij aan het welbevinden van onze cliënten”, stelt manager bedrijfsvoering Natascha van der Plas. “Wij grijpen iedere mogelijkheid aan om de voeding te verbeteren en af te stemmen op de smaak van de cliënten.”
Oregional
Oregional levert sinds vorig jaar ook al voedingsmiddelen aan de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Daar zijn nu Kalorama en enkele ggz-instellingen bijgekomen. De coöperatie verwacht op korte termijn aan meer ziekenhuizen en zorginstellingen te gaan leveren.