• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Koos Dirkse

  Schandalig weer van de VVD, CDA en D66 om tegen het voorstel te zijn. Wat hypocriet, de zorgverleners de hemel in prijzen, applaudiseren en vervolgens ze laten vallen. Zelf dik verdienen aan weinig presteren. Hoe durft men nog in beeld te komen!

 2. Peter Koopman

  Voor 21 juni reageren vraagt de oppositie en dat hoeft de Minister niet te doen. Het SER advies is immers een “pauzenummer”. Intussen groeit de CAO onrust, terwijl dit Kabinet, gezien de achterstanden in de zorgverlening opnieuw extra inspanningen van verpleegkundigen en verzorgenden zal moet vragen. Dit kabinet vervolgt met misbruik te maken van de compassie met patiënten door verpleegkundigen en verzorgenden. De rekening daarvan wordt naar het volgend kabinet doorgeschoven.

 3. Arne van Oranje

  Net de vergoedingen bekeken voor 2022 in het nieuwe zorgprestatiemodel voor de GGZ en daaruit blijkt geen beleid om de salarissen te verhogen.
  Je kunt in een zorg CAO wel “afspreken” dat de lonen stijgen maar als de werkgever minder financiële middelen heeft om die hogere lonen te kunnen betalen gaat dat op wat voor manier dan ook ten koste van de werkgelegenheid en/of de inzetbaarheid van zorgmedewerkers, wat weer langere wachttijden kan gaan betekenen.
  Maar ja, het merendeel van de Nederlandse kiezer heeft gestemd op de VVD en D66. En daar zitten ook veel zorgverleners tussen en steunen dus willens en wetens dit beleid.