• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Veel zorginstellingen, met name die zorg leveren vanuit de zvw, moeten elk jaar hun zorg financieel verantwoorden bij VWS via online invulformulieren en het aanleveren van de jaarrekening. Daarna doet VWS weinig tot niets met deze informatie, zelfs niet als de cijfers duidelijk een hoge winst aantonen van boven de 10%.
    Alleen onderzoeksjournalisten van Pointer hebben na het opvragen van deze data bij VWS hoge winsten aangetoond bij tientallen zorgbedrijven. Dit kan VWS ook zelf doen met haar eigen data maar doet daar tot op heden niks mee. Dit lijkt mij echt een vorm van ambtelijke onwil of onmacht, geen beleid en sturing vanuit de kabinetten Rutte 1-4 en de Tweede Kamer word niet voorgelicht door de ambtenaren van VWS en de verantwoordelijke ministers en staatssecretarissen over de reeds aanwezige financiële data van veel zorgaanbieders in Nederland.
    Een gezonde winst voor een bedrijf, ook die in de zorg, is tussen de 5% en 10%.