• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. lbaas

  Jammer dat deze uitspraken van Kuipers op deze manier worden uitgelicht. Het roept een ‘patroonreactie’ op die we dikwijls zien als een bepaalde oplossing niet alle problemen oplost. Dan plegen we zo’n oplossing al gauw terzijde te leggen. Ik vrees dat zulks ook gebeurt met het extra opleiden van IC-verpleegkundigen. Ziekenhuizen zouden daar vol op koeten inzetten en niet wachten tot ook aan de andere voorwaarden die Kuipers noemt is voldaan. Je zou daarbij ook kunnen denken aan aan aanvulling op de reguliere verpleegkundige opleiding die de professional in ieder geval in staat stelt om in voorkomende situaties snel de noodzakelijke aanvullende kennis en vaardigheden eigen te maken.

 2. J Vandenberg

  Scherpe analyse.
  Hoe komt het toch dat nu, bijna 2 jaar na start van de problemen het Kuipers in het EMC en daarbuiten niet lukt. Het opleiden van ic verpleegkundigen duurt 18 maanden. Dus dat had ondanks alle restricties wel voor elkaar kunnen komen en ook in andere ziekenhuizen en gecontracteerde opleidingsinstituten.

  Immers ter plaatse in het ziekenhuis is het voor een hoop zorgmedewerkers enorm moeilijk om de adviezen te volgen. Dus dat zal de bottelnek niet zijn.

  Het is op zijn minst vreemd te noemen dat er vrijwel niets ondernomen is om de beschikbare bedden van ic-verpleegkundigen te voorzien.
  Dat geeft toch te denken.
  Is het onwil of angstcultuur? Is het gebrekkige marketing in het ziekenhuis?